Política
Moment de la detenció de Clara Ponsatí davant la Catedral de Barcelona
Foto: Moment de la detenció de Clara Ponsatí davant la Catedral de Barcelona | Gerard Esciach / ACN
Exili

Ponsatí torna a ser a Barcelona dos dies després de ser detinguda pels Mossos

Temps de lectura: 2 minuts
Moment de la detenció de Clara Ponsatí davant la Catedral de Barcelona
Foto: Moment de la detenció de Clara Ponsatí davant la Catedral de Barcelona | Gerard Esciach / ACN

L'eurodiputada i exconsellera Clara Ponsatí torna a ser a Barcelona dos dies després de ser detinguda pels Mossos i de ser deixada en llibertat quatre hores més tard, segons ha avançat Vilaweb.

Què en sabem? Segons recull Vilaweb, aquest dijous Ponsatí ha passejat per l'Eixample i pel Raval amb total normalitat. 

  • És la segona vegada que l'economista trepitja terra catalana cinc anys i cinc mesos després de marxar a l'exili pels fets de l'1-O.
  • Dimarts, després de ser detinguda el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena la va deixar en llibertat provisional i la va citar a declarar el 24 d'abril.
  • Llarena li vol prendre declaració en relació al delicte de desobediència que se li atribueix, que no comporta presó. L'eurodiputada no ha aclarit, però, si acudirà a la cita del jutge.

D'on venim? Ponsatí va ser detinguda aquest passat dimarts després de passar cinc anys a l'exili. 

  • Aquest dimecres, després que declarés a la Ciutat de la Justícia, el magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena va citar Ponsatí pel 24 d'abril per comunicar-li el processament per un delicte de desobediència.
  • Llarena ha deixat sense efecte l’ordre de detenció així com la rebel·lia acordades en el seu dia. També ha establert que l'exconsellera ha de designar domicili i telèfon on pugui ser localitzada i comparèixer davant de l'òrgan judicial quan sigui cridada i li ha advertit que, si ho incompleix, pot ser detinguda.

Què diu? L'exconsellera i actual eurodiputada, Clara Ponsatí, va centrar les crítiques per la seva detenció "il·legal" contra la presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola. Ponsatí li va retreure que no hagi actuat en defensa de la seva immunitat europarlamentària.

  • "És una política de la presidència o és una actitud que reserva només als catalans?", va preguntar l'eurodiputada, que ha lamentat que Metsola "passi el cas burocràticament" davant una detenció "il·legal", va remarcar.